Expoziția „Infoinvent - 2021” - un nou record de distincții pentru cercetătorii USMF „Nicolae Testemiţanu”
- vizualizări: 1769
Premiul Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil”, Medalia de Aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale pentru Inventatori, trofeul pentru „Cea mai bună invenţie creată de o femeie inventator” și cel pentru „Cea mai bună invenţie creată de un tânăr inventator”, precum și 10 medalii de aur, 5 medalii de argint și 7 medalii de bronz - toate aceste distincții au fost cucerite de inventatori și cercetători științifici de la Universitatea de Stat de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemiţanu”, datorită prestației excelente la Expoziția Internațională Specializată „Infoinvent”, ediția 2021.
Cel mai valoros trofeu al expoziției - Premiul Guvernului Republicii Moldova „Inventator remarcabil” - a fost acordat academicianului Gheorghe Țîbîrnă, profesor la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială pediatrică și pedodonție „Ion Lupan“, doctor habilitat în științe medicale, director de proiect de cercetare, medic chirurg oncolog - pentru activitate prodigioasă pe parcursul a peste 50 de ani în domeniul cercetării și dezvoltării și pentru cele 32 de brevete de invenție obținute.
Profesorul Gheorghe Anghelici, doctor habilitat în științe medicale, șef al Laboratorului de hepatochirurgie, director de proiect de cercetare, medic chirurg - a fost apreciat cu Medalia de Aur a Organizației Mondiale a Proprietății Intelectuale pentru Inventatori pentru contribuția semnificativă în domeniul de activitate și pentru cele 55 de brevete de invenție obținute.
Trofeul pentru „Cea mai bună invenţie creată de o femeie inventator” i-a revenit Gabrielei Motelica, asistent universitar la Catedra de chirurgie oro-maxilo-facială și implantologie orală „Arsenie Guțan” pentru lucrarea „Dispozitiv pentru excizia ţesuturilor moi în pericoronarită”.
Trofeul pentru „Cea mai bună invenţie creată de un tânăr inventator” i-a fost acordat studentului-doctorand Artur Colţa, Catedra de urologie și nefrologie chirurgicală, pentru lucrarea „Metodă de tratament al prostatitei cronice abacteriene calculoase complicate cu obstrucţie infravezicală”.
Toate menţiunile obţinute de inventatorii USMF „Nicolae Testemițanu” pot fi vizualizate aici.
Exprimăm sincere felicitări tuturor inventatorilor premianți, cărora le dorim multă sănătate, noi performanțe și colaborări în domeniul de cercetare!
Expoziția a avut loc în regim on-line la Chișinău, în perioada 17-20 noiembrie curent, fiind organizată de Agenția de Stat pentru Proprietate Intelectuală a Republicii Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației şi Cercetării, Ministerul Culturii, Agenția Națională pentru Cercetare şi Dezvoltare și Agenția Națională de Asigurare a Calității în Educație și Cercetare.
Laureaţii „Infoinvent” și-au primit distincţiile, în data de 7 decembrie, în cadrul unui eveniment ce a avut loc la sediul AGEPI, unde, din cauza pandemiei COVID-19, au fost invitați doar reprezentanți ai instituțiilor și companiilor participante prin intermediul cărora au fost transmise distincțiile binemeritate, dar și cuvintele de felicitare și distinsă apreciere.
În total, la salon au fost expuse virtual peste 400 de invenții, proiecte inovaționale inedite și produse creative din Republica Moldova, România, China, Vietnam, Australia, Coreea și Croația. În urma evaluării lucrărilor, Comisia de experți a acordat 290 de medalii de aur, argint și bronz, 169 de medalii revenind lucrărilor expuse de către participanții naționali. De asemenea, invențiile prezentate au fost distinse cu trofee, cupe, diplome și mențiuni speciale din partea AGEPI și a partenerilor naționali și internaționali.
Preluarea informației de pe site-ul USMF „Nicolae Testemițanu” poate fi efectuată doar cu indicarea obligatorie a sursei și a linkului direct accesat pe www.usmf.md.
Comentarii